PROIECTE ÎN DERULARE

TSG4YOU

Despre ce e vorba

TSG4YOU (Traditional Sports and Games Promotional Programmes For Young People) este un proiect colaborativ finanțat de către Comisia Europeană care țintește formarea unei rețele de organizații sportive care să promoveze redescoperirea sporturilor tradiționale în rândul copiilor și tinerilor. De asemenea, prin intermediul proiectului ne dorim să promovăm valorile sportului european, sportul și mișcarea fizică în general, însă în particular în contextul diversității culturale europene precum și a identităților și istoriilor locale.  

Practic, încercăm să promovăm sporturi tradiționale precum petanque, trasul frânghiei, alergatul în saci, șotron sau oină în comunitățile organizațiilor sportive care participă în proiect (Italia, Bulgaria și România). Promovarea acestora se face prin organizarea de antrenamente, ateliere de inițiere sau evenimente sportive unde copii și tineri iau parte la întreceri în sporturi tradiționale alături de cele moderne (fotbal, baschet sau rugby). 

În plus, proiectul oferă ocazia celor 4 parteneri să facă vizite de lucru în statele fiecăruia, cu scopul de a face schimburi de experiență atât pe tema promovării sporturilor tradiționale, cât și a ameliorării propriilor metode de lucru în domeniul de activitate sportiv specific.  

Perioada

Proiectul se desfășoară în intervalul Ianuarie – Decembrie 2017.

Parteneri

Fundația Stefan Noikov, Bulgaria

Asociația Comunità Nuova, Italia

ASD BRESSO 4, Italy

Educație – centrul schimbării în comunitate

Despre ce e vorba

Scopul proiectului este creșterea accesului la educație pentru copii și tineri proveniți din familii cu oportunități reduse, prin crearea unui spațiu comunitar care să deserveasca la dezvoltarea comunității, printr-o intervenție integrată. 

Proiectul țintește să crească capacitatea clubului nostru de a derula proiecte sociale și educaționale pentru cei 100 de copii legitimați la club și pentru membrii comunității din care provenim, orașul Băicoi, dar și din celelalte unde suntem activi: Florești, Măgureni, Filipeștii de Pădure sau Bordeni. Acest scop va fi realizat prin reamanajarea unei clădiri abandonate din vecinătatea stadionului nostru și transformarea ei într-un centru comunitar cu rol multi-funcțional: sală de clasă pentru copii, sală de evenimente, centru administrativ al clubului sau spațiu de servit masa pentru jucătorii clubului. Clădirea este dată în folosință gratuită către Aurora Băicoi, prin Hotărâre a Consiliului Local al Orașului Băicoi. 

În cadrul proiectului vom organiza activități educationale pentru copii, (ajutor la teme, exerciții de citit, calcul aritmetic preponderent prin jocuri didactice și exercitii practic-aplicative). Vom iniția totodată un program de asistență socială pentru părinți și copii. Parintii copiilor cuprinsi in proiect vor primi ajutor pentru a-si intocmi actele de identitate, certificatele de nastere si pentru a accesa beneficiile sociale legale. Asistentii sociali vor avea responsabilitatea de a monitoriza prezenta copiilor la scoala si de a-i readuce in gradinite sau scoli dupa caz.  De asemenea, cadrele didactice vor fi invitate să participe la sesiuni de dezvoltare profesională în care vor fi abordate aspecte practice legate de munca cu copiii și tinerii aflați în situații de vulnerabilitate, proceduri referitoare la prevenirea abandonului școlar și rolul cadrelor didactice în acest proces. 

Perioada

Proiectul se desfășoară în intervalul Ianuarie 2017 – Decembrie 2021.

Parteneri

United Way România