MINI RUGBY

Mini-rugby este o etapă de învățare a rugby-ului destinată copiilor, ce vine în continuarea tag-ului. În funcție de vârsta jucătorilor, mini-rugby se joaca în 8 (pentru categoria sub-10 ani), 12 (pentru categoria sub-12 ani) și 13 (pentru categoria sub-14 ani).

Elementul esențial în desfășurarea jocului este securitatea jucătorilor, complexitatea și intensitatea jocului crescând gradual de la o categorie de vîrstă la următoarea. Securitatea este asigurată printr-o serie de reguli specifice care compun jocul:

-placajele se limitează în zona brâului.
-numărul jucătorilor în grămezile spontane poate fi limitat de către arbitru.
-nu există grămezi ordonate pentru categoria sub-10 ani, iar pentru sub-12 și sub-14 ani, ele NU sunt contestate, adică nu se împinge, astfel grămada este doar simulată.
-meciurile durează între 8 și 24 de minute în funcție de categoria de vârstă și formatul turneului. O durată redusă de joc scade riscul accidentărilor și acumulare a oboselii.

Scopul jocului este familiarizarea copiilor cu jocul de rugby, prin crearea unui mediu de joc dinamic care să stimuleze creativitatea jucătorului și fluiditatea fazelor.

O explicare amănunțită a regulamentului este oferită și de către Federația Română de Rugby.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.